keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

THIMPHU

Intialaiseenkin matkatoimistoon voi siis luottaa sillä kaikki on sujunut luvatusti. Bhutaniin ei pääse kuin ryhmämatkalla, mutta ryhmä voi olla yhden hengen suuruinen. Googlasin Suomessa syksyllä From Nepal to Bhutan ja otin sitten yhden intialaisen firman kautta viiden päivän retken. Oma auto, englantia ( oikein hyvää sellaista) puhuva opas ja kuski. Retki on vielä täysihoidolla ja ainakin eilen oli päivällisellä 6-7 eri ruokalajia.

Lentomatka oli Bhutaniin oli upea. Kirkkaat taivaat ja paikka ikkunan vieressä. Moun Everestkin on nyt nähty ja erottui yllättävän selvästi. Tänä aamuna on sitten vähän pilvistä.

Bhutan on tosiaan erilainen maa. Se on aina ollut itsenäinen, joka oli yllätys, koska luulin sen olleen ainakin joskus osa Intiaa tai Kiinaa. Vuorien keskellä olevia laaksoja ei ole koskaan saatu valloitettua. Keskenään ovat kyllä tapelleet satoja vuosia. Korostavat omaa kulttuuriaan, joten ihmiset  käyttävät perinteisiä asuja ja kaikkien rakennusten tulee olla perinteiseen tyyliin rakennettu. Maassa on n.800 k asukasta ja pääkaupungissa noin 100 k. Keskustassa eksymisen vaaraa ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti