lauantai 21. maaliskuuta 2015

KATHMANDUN LAAKSO

Kathmandun laaksossa on yksi maailman suurimpia keskittymiä  UNESCON maailmanperintökohteita  (8 kai yhteensä taksimatkan sisällä Kathmandun keskustasta) ja nyt onkin ollut matkan kulttuuripläjäyksen vuoro. Erilaisia buddhismin ja hindulaisuuden pyhiä paikkoja on tullut kierrettyä (myötäpäivään) nyt jo kolmatta päivää.

Hotelli on Kathmandun Thamelin alueen keskellä - sisäpihalla kyllä onneksi - ja siellä ei ole tietoakaan uskonnollisuudesta tai rauhoittumisesta vuorten keskellä. Nepalilaisen ja länsimaisen kulttuurin äänekkäimmät ominaisuudet täydellisesti yhdistetty.

Päivät menee kuitenkin temppelialueilla, joista alla pari kuvaa. Ylempänä Bhaktapurin kaupungin Durbar Square eli kuninkaanlinnan alue ja alempana Bouddhan Tiibetiläistemppeli eli stupa, joka on Aasian suurin stupa. Nepal on täynnä pakolaisia Tiibetistä.

Ylihuomenna pitkästä aikaa taas lento. Yli viikon tauko lennoissa takana ja tuntuu, että matka on jämähtänyt. Nepalin sisäisellä lennolla Pokharan kaupunkiin Nepalin länsiosassa, joka on Annapurnan vaellusreitin alkupaikka ja pitäisi olla luonnonkauniilla paikalla järven rannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti