sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

PARO

Viimeinen ilta sympaattisessa Bhutanissa menossa. Hienoja vuoristomaisemia ja loputtomasti buddhalaisluostareita, joissa jokaisessa oli joku tarina demonien hätistämisestä yms. Opas kävi kyllä huolella läpi aina mikä buddhan versio oli missäkin luostarissa. Maa on toisaalta hyvinkin moderni ja etenkin aasialaismaaksi hyvin siisti ja järjestäytynyt ja toisaalta hyvn perinteinen. Vaikka maa on kuningaskunta, niin se muistuttaa pohjoismaista kuningaskuntaa. Opas oli ollut kuninkaan veljen kanssa samalla luokalla, maassa ei ole aatelistoa, vaan kuningas meni naimisiin tavallisen bhutanilaisen kanssa jne. Pienen maan etuja.

Kaikista maailman maista on sitten täällä törmännyt useampiin suomalaisiin kuin koko matkalla yhteensä. Kathmanduun kentällä oli jo kaksi suomalaisnaista menossa työmatkalle Bhutaniin  - eri koneella tosin. Ja täällä Bhutanissa olen kiertänyt kolme viimeistä päivää Olympia matkatoimiston retkiryhmän kanssa samoissa kohteissa ja samoissa hotelleissa. Ovat tehneet 12 päivää pelkästään Bhutanissa (on kyllä paljon tälle maalle). Ensimmäinen kysymys oli eksoottinen "onko ollut mahatautia" (ei ole). Jos Bhutanissa saa mahataudin, niin aika herkässä on, sillä hotellit on ihan eurooppalaista tasoa ja erittäin maittavaa ruokaa - sekä järkyttävän isoja annoksia.

Alla kuvia sekä Kathmandusta että Bhutanista. Ylimpänä Kathmanduun keskustan Durbar square ja sitten jättibuddha Thimphun läheltä, pari maisemakuvaa Pukhanasta ja sitten Bhutanin tunnetuin turistinähtävyys eli Tigers Nest luostari Paron läheltä, jonne pitää kävellä pari tuntia ennen kuin pääsee perille. Mahtava paikka, joka tuntuu tippuvan vuorenrinteestä alas laaksoon. Kuva ensin alhaalta laaksosta ja luostari näkyy vuorenrinteessä ja sitten itse luostari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti