maanantai 30. maaliskuuta 2015

GANGTOK

Pitkällisen sirtymätaipaleen jälkeen matka jatkuu Sikkimin osavaltiossa Intiassa. Sikkim oli aina vuoteen 74 itsenäinen valtio ja sitten kuulemma hallitsija " myi" sen Intialle. Näin väitti Bhutanin opas aikanaan. Edelleenkin Sikkimiin tarvitsee erillisen viisumin ja passiin tuli Sikkimnkin rajalla leima. Tosin viisumintarkastus oli ennemminkin työllistämistarkoituksessa, sillä tietokoneita ei näkynyt missään vaan virkamies hyvin huolellisesti täytti passin ja viisumin tiedot isoon mustaan kirjaan. En tiedä mihin niitä tietoja koskaan verrataan:) Lentokenttiä ei Sikkimissä ole vaan lähin on noin150 km päässä ja sieltä sitten taksilla Sikkimiin ja matka ei taitu 80 kilsaa tunnissa vaan ennemminkin 30 kilsaa tunnissa.

Gangtok on Sikkimin pääkaupunki ja 1600 metrin korkeudessa ja pilvet on tällä hetkellä 1500 metrin korkeudessa, joten näkymiä ei paljoa ole. Kaupunki on rakennettu rotkon seinämiin, joten näkymät on varmasti hienot kirkkaalla säällä. Sääennuste lupaa yhtä huonoa koko täällä olo ajaksi, joten niitä tuskin näkyy, mutta pitää saada aika jotenkin kulumaan. Tänään kävin eläintarhassa, joka oli harvinaisen hyvä. Muun muassa lumileopardi ja punainen panda näkyi ja eläimillä oli isot alueet, joissa viettää aikaa.

Täällä kolme täyttä päivää ja sitten taas torstaina sama matka toiseen suuntaan eli taksilla ensin Nepalin rajalle, sitten puoli tuntia lentokentälle Bhadrapuriin ja sieltä koneella tunnin verran Kahmanduun. Perjantaina matka jatkuu Chitwanin luonnonpuistoon etelä Nepaliin Intian rajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti