lauantai 7. helmikuuta 2015

KUCHING

Kuching on Sarawakin sulttaanikunnan pääkaupunki Etelä-Borneossa ja mukavanoloinen kaupunki. Verrattuna Myanmariin Malesia on sikarikas maa ja eron huomaa. Tosin taksit maksaa saman, mutta Mandalayssa oli pari autoa ja ainoa kilpailu moottoripyörätaksit, jotka jätin suosiolla väliin. Suurin ero näin illalla on katuvalot (joita Mandalayssa ei ollut).

Kuchingin lähistöllä on useita luonnonpuistoa päiväretken päässä ja tänään kävin Bakon luonnonpuistossa. Jos haluaa hikoilla kunnolla, niin muutaman tunnin vaellus sademetsässä hoitaa homman. Vajaan kilometrin matkaan menee tunti ja maisema on viidakkoa. Nenäapinoita, jotka ovat luonnonpuiston ykkösnähtävyys tuli kuitenkin nähtyä ihan lähietäsyydeltä. Vaelsin japanilaisen kaverin kanssa, joka oli siitä poikkeuksellinen japanilainen että matkusti yksin, puhui aika hyvää englantia ja oli minua pidempi. Tämä viiden kuukauden sapatti on täällä kevyttä kamaa. Japanilainen oli lopettanut hommansa japanissa ja oli 8 kk matkalla.

Kuching on kaupunkina kompakti ja joen rantaan on tehty promenaadi, joka on kuin Välimeren rannalta. Hyviä ravintoloita ja ihmisiä paljon kävelyllä. Ruoka on täällä todella hyvää. Paikallinen erikoisuus on laksha niminen nuudelikeitto, joka menisi Suomessakin hyvin kaupaksi.

Alla muutama kuva miltä sadekausi Borneossa näyttää. Toivottavasti jatkuu samantyyppisenä. Täällä keskiviikkoon asti ja sitten pohjois-Borneoon Kota Kinabaluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti