keskiviikko 11. helmikuuta 2015

KUCHING / KOTA KINABALU

Kuching oli positiivinen yllätys ja etenkin sää yllätti. Vasta viimeisenä iltana tuli vettä. Luonnonpuistoissa tuli nähtyäsekä nenäapinat että orankit. Orankien suhteen olin kuulemma onnekas sillä vaikka eläimillä on kaksi ns. Syöttöaikaa  päivässä, niin sadekaudella niille on ruokaa muutenkin riittävästi ja saattaa mennä parikin kuukautta ettei niitä näy. Nyt orankeja näkyi kuusi puiston 27 yksilöstä.

Maailman suurin kukka Rafflesia sen sijaan ei kukkinut. Se kukkii noin 6 päivää vuodessa, joten onnen pitää potkaista sillä kuuluisalla isolla kengällä, että osuu Kuchingiin kukintapäivänä.

Nyt jo pohjois-Borneossa Sabahin sulttaanikunnan pääupungissa kota kinabalussa. Kaupunki ei ole kummoinen, mutta kaupungin edustalla on viiden saaren luonnonpuisto, joka on paikallisten rantakohde. Upeita rantoja ja kirkasta vettä.

Huomenna alkaa vaellusmatka kota Kinabalun huipulle. Jos kunto kestää, niin lauantaiaamuna pitäisi olla odottamassa auringonnousua 4095 metrin korkeudessa. Joulun jälkeen ei ole paljon tullut kuntoilua, joten saapi nähdä miten käy.

Alla kuva kota Kinabalun edustalta. Vuorenhuippu oli juuri mennyt pilveen. Päivä oli upea. Pohjois-Borneossa on kuiva kausi helmikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti