keskiviikko 6. toukokuuta 2015

SHANGHAI

Kiinasta ei paljoa bloggailtu. Iso osa nettiä on suljettu (kuten YouTube ja google) ellei osaa ohittaa palomuuria ja hakusana blogi lienee pahinta mitä voi hakea:) Koreassa taas kaikki pelittää.

Shanghai oli mukavan valmis kaupunki. Siellä käytettiin 90-luvulla parhaimmillaan puolet maailman betonista ja sen kyllä huomaa silhuetista. Parinkymmenen vuoden rakennusbuumin jälkeen keskustassa ei ollut yhtään rakennustyömaata ja kadut ja metrokin vaikutti valmiilta. Valmiissa kaupungissa oli mukava kävellä.

Vappu on Kiinassa yhtä iso vapaa kuin uusi vuosi ja sen kyllä huomasi. Ei lopu kiinalaiset tästä maailmasta. Ihmisvirta metrossa ja pääostoskadulla oli loputon.

Alla muutama kuva Shanghaista. Pudongin puoli ja Bund, jotka kilpailevat kovasti hong Kongin ja kowloonin kanssa kummalla on hienompi silhuettti. Sää vaihteli kirkkaan aurinkoisesta pilvisestä, mutta onneksi sadepäiviä ei ollut kuin yksi ja silloinkin Hangzhoussa tuli van pari isoa kuuroa. Siskonpoikakin löysi tiensä Shanghaihin ja ylioppilaslahja meni juuri niin kuin oli tarkoituskin.

Tällä hetkellä jo Jejun saarella korean niemimaan eteläpuolella ja vaelsin tänään etelä-korean korkeimman vuoren huipulle (1950 m). Mukava vaellus vaikka vähän pilvistä ja kylmä ylhäällä. Täällä kolme päivää ja launtaiaamuna Souliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti