torstai 14. toukokuuta 2015

NAHA

Naha on Okinawan pääkaupunki ja yllättävän kaukana varsinaisesta Japanista. Lento Okasasta kestää kaksi tuntia. Okinawa on ollut osa Japania vasta vuodesta 1972 kun jenkit palautti saaret japanilaisille ja pääsaaresta on vieläkin iso osa jenkkien tukikohtaa. Katukuvassa jenkkejä ei näy yhtään, mutta hävittäjät menee joskus matalalta yli.

Itse Naha on vähän kuin Rovaniemi eli pistettiin sodassa matalaksi ja kaikki rakennettu uusiksi. Vanha hallitsijan palatsi on uudelleenrakennettu 92 ja on myös Unescon suojelukohde. Sinne tarkoitus mennä huomenna. Kaupungissa on vain pari kilsaa pitkä ostoskatu, jonka varrella on myös kaikki ravintolat. Sushia täällä saa etsiä sillä kaikki paikat on pihvipaikkoja ja nimenomaan okinawalaista lihaa, joka itse kypsennetään sopivaksi. Ravintolapöydät on kaikki kaasuhelloja.

Kaupungista pääsee kuitenkin lautalla lähisaarille, joilla on toinen toistaan hienompia hiekkarantoja. Kävin Aka-jimalla eli Aka saarella ja alla kuvia rannoilta. Rannoilla ei ollut ruuhkaa, mutta vesi yllättävän kylmää.

Huomenna vielä koko päivä Nahassa ja iltakoneella Osakaan. Yötä Osakan lentokenttähotellissa ja la aamuna junalla Tokioon, joka on seuraava matkakohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti