sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

TAIPEI

Taiwan on muuttanut jonkun verran käsitystä kiinalaisista. Tähän mennessä heitä on pitänyt aika tylyinä, mutta ihmiset Taipeissa ovat kyllä tosi ystävällisiä. Englantia he eivät oikein ymmärrä eivätkä puhu sitä (ainakaan ymmärrettävästi), mutta kovasti yrittävät hymyillen. Länsimaisia Taipeissa näkyy tosi vähän, joten se saattaa selittää ystävällisyyden. Erityismaininta pitää antaa hotellin aamiaiselle, joka tarjoillaan huoneeseen sen mukaan miten illalla kertoo ajan ja ateriavaihtoehdon.

Itse Taipei oli aika mitäänsanomaton kaupunki, joskin siisti ja toimiva ja erityisesti katuruoka oli hyvää. Keskustasta puolen tunnin matkan päässä oli kuitenkin yangminshanin luonnonpuisto, joka oli täynnä vaellusreittejä ja kuumia lähteitä ja makea paikka.

Huomenna taas matkapäivä. Aamukoneella Hong Kongiin, lentokentällä lounas ja ajanviettoa ja sitten iltapäivällä Shanghaihin. Alla pitkästä aikaa kuvia sekä Taipeista - taipei101 pilvenpiirtäjä ja Yangminshan ja Hong Kongista Victoria peakin huipulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti