tiistai 7. huhtikuuta 2015

KATHMANDU

Viimeinen päivä Nepalissa menossa ja vielä kävelyretki Thamelissa ja sitten lentokentälle. Tässä maassa on jännitystä ollut sekä siinä että pääseekö tänne (onko lentokenttä auki turkkilaiskoneen jäljiltä) ja pääseekö täältä pois. Eilen alkoi yleislakko, jonka piti kestää kolme päivää. Ja täällä se tarkoittaa sitä että lakkoilijat sulkee barrikadeilla tiet ja polttaa autot, jotka yrittää uhmata lakkoa. Lentokenttä oli kuitenkin auki ja turisteille oli sotilaiden turvaama erityiskuljetus. Kathamandu oli eilen kävelykaupunki. Autoja ei missään ja turistialueen ulkopuolella liikkeet kiinni. Ihmiset näytti ottavan sen lomapäivänä, mutta nähtävästi kymmenkunta oli kuollut jossain mellakoissa. Lakko loppui jo iltapäivällä ja tänään taas normaali päivä.

Nepalissa olisi ehkä voinut jättää Kathmandun pari päivää vähemmälle ja yrittää järjestää muutaman päivän vaelluksen, mutta mitään kovin ihmeellistä ei kyllä olisi ehtinyt tehdä. Pitää seuraavalla kerralla mennä suoraan Pokharaan ja tehdä Annapurnan kierros ja ehkä yhdistää Tiibetissä käyminen,  jonne nyt ei päässyt kun rajat oli maaliskuussa kiinni.

Edessä ensin lento kuala lumpuriin. Yö lentokenttähotellissa ja torstaina manilan kautta Kalibo nimiseen paikkaan. Lopullinen kohde, jonne pääsee vasta perjantai aamupäivällä on Boracayan saari ja siellä White Beach, joka äänestetään aina maailman kymmenen hienoimman rannan joukkoon. Rantalomaa muutama päivä edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti