keskiviikko 14. tammikuuta 2015

KANDY ja ADAM'S PEAK

Junamatka Kandyyn jäi lopulta tekemättä, sillä hotellin antamalla aikataululla ei ollut paljoa yhtymäkohtia oikeiden aikojen kanssa ja matka-aikakin piteni 10 tuntiin. Menin tuk tukilla loppujen lopuksi matkan ja hienot oli maisemat silläkin matkalla.

Kandyssa pari yötä ja kaupungista jäi mieleen lähinnä Auoungin keskipisteenä oleva järvi, josta kuva alla. Kaupungin tärkein nähtävyys on Buddhan hammas, jota säilytetään temppelissä ja jota pääsee katsomaan noin sekunnin ajan kaiken aikaa liikkuvasta jonosta. Tai oikeastaan näkee vilauksen sen säilytyspaikasta.

Kandysta tein pyhiinvaellusmatkan Adams Peakille, joka on kaikkien sri lankalaisten tuntema paikka ja kaikki ovat käyneet katsomassa siellä auringonnousua ainakin kerran elämässään. Ihan makea kokemus. Huipun temppeliin vie 5200 askelmaa ja koko matka on valaistu. Kapuaminen kesti noin 2 1/2 tuntia, mutta tapasin Yalan safarilla jenkkipariskunnan, jolta oli mennyt yli 4 tuntia joten aloitin jo ennen kahta aamulla, jotta ehti kello kuuden auringonnnousuun. Rankka päivä koska matka Kandysta kesti 4 tuntia yhteen suuntaan ja nukuin ehkä tunnin yhden hotellin resoan sohvalla.

Toinen kuva alla on Adam's Peakin huipulta heti auringonnnousun jälkeen.

Kandysta matka jatkuikin sitten Dambullaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti